DEVA Partisi Bakan Soylu'yu İstifaya Davet Etti

TAKİP ET

Demokrasi ve Atılım Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Anayasa Mahkemesi Başkanı ile ilgili çıkışı nedeniyle istifaya davet etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'a hitaben sokağa korumasız çıkma çağrısı muhalefetin eleştirilerine neden oldu.

Yargı kararını eleştirmekten ileriye giderek AYM Başkanı'na meydan okumaya başlayan Soylu'ya en sert tepki ise Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nden geldi. Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla Bakan Soylu'yu istifaya davet etti.

Soylu'nun içişlerinden sorumlu Bakan olarak işe korumasız, tek başına gidebilmenin güvensizliğini, tehlikesini adeta itiraf ettiğini vurgulayan Yeneroğlu, "Birisi ona bundan kendisinin sorumlu olduğunu hatırlatabilir mi acaba" eleştirisini getirdi.

DEVA Partili Yeneroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Anayasa'ya göre; 'Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.' Ciddiye almıyor olsa da buna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dahildir.

4 yıldır içişlerinden sorumlu Bakan, Anayasa Mahkemesi Başkanına araba ile kendi ülkesinde tek başına yolculuk yapabilmenin, bisikletle işe gelip gidebilmenin ne kadar tehlikeli olduğunu bizzat itiraf ediyor. Birisi ona bundan kendisinin sorumlu olduğunu hatırlatabilir mi acaba?

İşkence ve kötü muameleye onay veren, AYM Başkanı'nı hedef alan, görev alanı olan cadde ve sokaklardaysa güvenlik zaafiyeti olduğu ikrarında bulunan İçişleri Bakanı demokratik hukuk devletinin bütün unsurlarıyla tezat içerisindedir. İçişleri Bakanı'nı istifaya davet ediyoruz."

süleyman soylu deva partisi istifaya davet anayasa mahkemesi başkanı aym içişleri bakanı mustafa yeneroğlu yargıya eleştiri meydan okuma zühtü arslan