DEVA Partisi Binasına Yapılan Saldırıya İlişkin Yeni Detaylar

TAKİP ET

DEVA Partisi Malatya Pütürge İlçe Başkanlığı binasına yapılan saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Malatya Pütürge İlçe Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlenmiş, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve parti yöneticileri saldırıya sert tepki göstermişti.

DEVA Partisi'nin İlçe Binasına Silahlı Saldırı Düzenlendi


DEVA Partisi Pütürge İlçe Başkanı Onur Güneş saldırıya ilişkin yeni bilgiler paylaştı.  Cumhuriyet'in aktardığına göre olayın akşam saat 22.18 civarında meydana geldiğini söyleyen Güneş, "Saldırıda, ilçe binamıza 7 mermi isabet etmiş. İlçe binamızın tam karşısında devlet hastanesi var. Hastanenin güvenlik kamerasında, Emniyet görevlilerinin yaptığı incelemede, bir kişinin tabancayla ateş ettiği görülüyor. Görüntüler net olmadığı için kişinin yüzü görünmüyor. Emniyet teşkilatımız konuyla ilgili gerekli çalışmayı yapıyor, birkaç gün içerisinde daha detaylı bilgi verilecektir. Partimizin tabelasına ateş edilmiş; camlar hedef alınmış, kırılmış. İçeride bazı demirbaşlarımızda hasar var. Sevindirici olan taraf, geç saatte olması ve o sırada ilçe teşkilatımızda kimsenin bulunmamasından dolayı herhangi bir yaralı ve can kaybının olmaması" açıklamasını yaptı.

DEVA Partili hukukçuların ve ilçe teşkilatının olayın takipçisi olduğunu belirten Güneş "Emniyet görevlilerimiz ilgili veya ilgilileri yakalayıp yargıya teslim edecektir. Söyleyecek sözü olmayanların böyle şiddete başvurmak suretiyle kendilerini ifade etmeye çalışmaları üzücü. Söyleyecek sözü olan insanlar gelirler, her türlü platformda biz konuşmaya, fikirlerini dinlemeye, kendi fikirlerimizi anlatmaya açığız. Ancak gece saatlerinde ve arkadan böyle şiddete başvurmaları kabul edilemez bir durum. Söyleyecek sözü olmayan, fikrine güvenmeyen insanların yapacağı bir eylem" dedi.

Genel Başkan Ali Babacan'ın telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Güneş, "Aynı zamanda olayın takipçisi olduklarını ifade ettiler. Genel Başkanımız, böyle bir hadiseyi yaşamamızdan dolayı çok üzüldü" ifadelerini kullandı.

deva partisi malatya pütürge binasına saldırı detay onur güneş açıklama başkanı