DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı Kürtçe Konuşmayla Açıldı

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Esenyurt İlçe Başkanlığı'nın açılışını gerçekleştirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Esenyurt İlçe Başkanlığı'nın açılışını birçok partilinin katıldığı bir açık hava toplantısı ile gerçekleştirdi.

Babacan'dan önce mikrofonu alan DEVA Partisi Esenyurt İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Halis Kahriman, açılış konuşmasının başlangıcını Kürtçe yaptı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise yaptığı konuşmada ekonomiyi merkeze alan açıklamalar yaptı. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin yakınındaki Tarım Kredi Kooperatifi mağazasında yaptığı alışverişi eleştiren Babacan "Tencereler kaynamıyor, mutfaklar adeta yangın yeri. Erdoğan'ın görmediği, konuşmadığı gerçekler bunlar. Bu iktidar mesaisinin yoksulluğa karşı mücadeleye harcamıyor. Yoksulluğu önlemek gibi bir gayret görmüyoruz. Ne yapıyorlar? Yoksulluk üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar. Bir fısıltı gazetesi dolaşıma sokmuşlar, yok WhatsApp gruplarından falan, neymiş? 'Biz gidersek, sosyal destekler kesilir', haddinize mi yahu? Bu farklı gruplarda, fısıltı gazetesiyle dolaştırıyorlar, insanları korkutuyorlar. Ne diye? 'Ben gidersem bunlar kesilir' diye. Hiç öyle değil. Biz ekonomiyi güçlendireceğiz. Devletin kaynaklarını bollaştıracağız. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza da fersah fersah yardımı yapacağız" diye konuştu.

Sosyal yardımları insan onurunu zedelemeyecek şekilde vereceklerini belirten Babacan, "Şu anda sosyal yardım ve destek programı olan devletin 43 kuruluşu var. Yani vatandaşın hakkını tam alabilmesi için 43 yardım gezmesi lazım. Vatandaşın çoğu bundan habersiz. Bilen ulaşan adamı olan bu yardımları alıyor. Biz ne yapacağız bu yardımları tek bir merkezde toplayacağız. Vatandaşımızın kapı kapı toplamasını bitireceğiz" diye konuştu.

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı Kürtçe Konuşmayla Açıldı