DEVA Partisi Lideri Babacan'dan Bilge Yılmaz'ı Doğrulayan Açıklama: Kaynaklar İnşaata Gitti

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'de olduğu dönemde kaynakların sanayi ve teknoloji yatırımlarına değil inşaata ve rant ekonomisine gittiğini ifade etti.

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şu açıklamayı yaptı:

"Biliyorsunuz, inşaat mı, sanayi mi kavgasını yaşadık. Sayın Erdoğan'la benim aramdaki kavga, o gün hatırlıyorsunuz basında sayfalarca çıktı. Bir tarafa onun fotoğrafını koyuyorlar, bir tarafa benim fotoğrafımı, 'Hükümette Kavga'.  Niye? İşte Babacan diyor ki 'Yahu bu beton, taş, toprak.. Tüm kaynaklar buraya gidiyor. Bizim yatırım yapmamız lazım.'

Yarın bu iş ülkeyi krize sokacak. Bizim yatırım yapmamız lazım, üretim, ihracat yapmamız lazım. Önce çalışalım, üretelim, hak edelim, ondan sonra hak ettiğimiz refah seviyesini yaşayalım dedik. Ama bunlar ne yaptı? Ülkenin itibarının en yüksek olduğu dönemde, ülkenin çok düşük maliyetlerle dünyanın her yerinden bol bol kaynak bulduğu dönemde o kaynakları kısa sürede rant oluşturacak projelere akıttılar.

Emsal değişiklikle oluşan rant biliyorsunuz, kayıt dışı rant. Vergisi yok, haksız, hukuksuz, neye göre paylaşıldığı belli olmayan bir rant. Ve yolsuzluğun en yoğun olduğu alanlardır bunlar. Biz bunun için onun mücadelesini verdik. Fakat o rant ve gözü dönmüşlük, karşı cepheyi galip kıldı. Tabi ülkenin başbakanı da karşı cepheye geçince, yapacağınız şeylerin sayısı azalıyor."

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'de ekonomik geri gidişin DEVA Partisi lideri Babacan'ın hükümette olduğu dönemde başladığını söylemiş ve "Ali Bey'in yapabileceğine inansaydım burada olmazdım" demişti.

İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan Babacan Eleştirisi: DEVA Partisi'nin Trolleri Yüzünden...

deva partisi lideri ali babacan bilge yılmaz doğrulayan açıklama kaynaklar inşaata gitti