DEVA Partisi'nden Gezi Davası Açıklaması: Babacan'ın Davacı Olduğuna İlişkin Haberler Hayal Mahsulü

TAKİP ET

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Ali Babacan'ın Gezi davasında şikayetçi olmadığını söyledi.

Gezi davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis, diğer sanıklara ise 18'er yıl hapis cezası verildi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Gezi davasında davacı, şikayetçi olduğu iddiası ortaya atıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan DEVA Partisi Sözcüsü Avukat İdris Şahin, "Gezi davasında sayın Ali Babacan’ın davacı olduğuna ilişkin haberler tamamen yalan mahsulüdür" dedi.

Şahin Twitter hesabından Ali Babacan'ın bir videosunu "Gerçekleri duymak isterseniz lütfen dinleyiniz" ifadeleriyle paylaştı.

Babacan söz konusu açıklamasında "Gezi Davası’nda davacı değilim. Şikayetçi de değilim. Hiçbir başvurum yok. Sadece savcının o günkü bakanların tümünü mağdur olarak değerlendirmesi var. Ben de defalarca açıkladım. Gezi davasından benim şahsi bir mağduriyetim yok. Bununla ilgili defalarca beyanda bulunmuş durumdayım. Mağduriyetten çekilme diye bir hukuk usulü olmadığı bir adım atamıyorum. Tekrar ilan ediyorum. Gezi davasıyla ilgili herhangi bir mağduriyetim olmadı. Savcı o günkü Bakanlar Kurulu’nu tüzel kişilik olarak muhtemelen mağdur kabul etti" ifadelerine yer vermişti.

deva partisi gezi davası açıklaması ali babacan davacı olduğu iddiası hayal mahsulü