DEVA Partisi'ne 14 Vekil Yetmedi: CHP İle İşbirliğinde Karşılığını Alamadık

TAKİP ET

DEVA Partili İdris Şahin: CHP ile iş birliğinde Deva Partisi olarak karşılığını alamadık.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, CHP listelerinden Meclis'e giren 14 DEVA Partili vekil ile ilişkin CHP'yi kast ederek "Bizim kimseye en ufak bir borcumuz yok"  sözleri sonrası bu konuda açıklamar gelmeye devam ediyor.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Milletvekili Seçiminde DEVA Partisi, CHP listesinden seçime girerek 14 vekili Meclis'e sokmaya hak kazanmıştı.

DEVA Partisi sözcüsü İdris Şahin ise yaptığı açıklamada DEVA Partisinin, CHP ile yapılan iş birliğinin karşılığını alamadığını ifade etti.

'CHP ile İş Birliğinde Deva Partisi Olarak Karşılığını Alamadık'

DEVA Partisi sözcüsü İdris Şahin'in açıklamasının devamı:

''Seçimler öncesinde işbirliği yapılmadan öncesinde başlayan listeler aşamasında devam eden ve seçimler sonrasında da artarak CHP'ni sözde desteklediğini ifade eden bir kısım medya kuruluşlarının acımasızca seçim mağlubiyetinden sonraki süreç içerisinde hem Kemal Kılıçdaroğlu hem CHP yönetimini hem de CHP ile işbirliği yapıp seçimlere giren biz dahil olmak üzere diğer siyasi partiler olmak üzere acımasızca eleştirdiğini görüyoruz.
Ve onlar ısrarla şunu ifade ediyorlar ki Deva Partisi'nin parlamentoya giren milletvekillerinin hak etmeden CHP'nin kontenjanından ve onların hakkını alarak girdiği noktasında bir kısım değerlendirmeler var. Biz buna zinhar itiraz ediyoruz ve kabul etmiyoruz.
Çünkü biz işbirliği süresinden önce Deva Partisi'nin durumu CHP'nin yaptırmış olduğu anketlerle ellerindeydi ve yine Deva Partisi'nin yaptırmış olduğu sağlıklı anketlerle ellerindeydi. Bu bir işbirliğiydi ve biz Deva Partisi olarak beklediklerimizin tam karşılığını alamadık. Velev ki 15 milletvekili ile girdiniz parlamentoya bizim için hiçbir kıymeti yok çünkü bizim tüm motivasyonumuz iktidar değişikliğiydi.''

 

deva partisi chp meclis 39 vekil iş bilriği chp listesi tbmm millet ittifakı 6lı masa