DEVA Partisi Ne Zaman Kuruldu? Genel Başkanı Kimdir?

TAKİP ET

Demokrasi ve Atılım Partisi ne zaman kuruldu? Partinin Genel Başkanı kim? Ne zaman, kimler tarafından kuruldu?

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerine kısa bir süre kaldı. Seçimlere girecek ittifaklar netleşirken, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı içerisindeki partiler merak konusu oldu.

Millet İttifakı içerisinde yer alan DEVA Partisi ilk kez seçimlere girecek. Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisinin seçimlerde yüzde kaç oy alacağı ve kaç tane milletvekili çıkaracağı merak konusu. 

Peki, Demokrasi ve Atılım Partisi ne zaman kuruldu? Partinin Genel Başkanı kim? Ne zaman, kimler tarafından kuruldu?

DEVA Partisinin Genel Başkanı Kimdir?

DEVA Partisinin Genel Başkanı Ali Babacan'dır. Ali Babacan, uzun yıllar boyunca AKP'de siyaset yapmış ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde uzun yıllar boyunca aktif olarak yer almıştır. 

DEVA Partisi Ne Zaman Kuruldu?

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Ali Babacan öncülüğünde çoğunluğu AKP'den ayrılan isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kuruluş tarihi 9 Mart 2020'dir. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'de 81 il, 800 ilçede parti teşkilatları ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir.

DEVA Partisinin Kaç Üyesi Bulunmaktadır?

Yargıtay'ın Ocak 2023 verilerine göre DEVA Partisinin aktif olarak 177 bin 454 üyesi bulunmaktadır.  

DEVA Partisi Hangi İttifakta Yer Alıyor?

DEVA Partisi Millet İttifakı'nda yer almaktadır. Millet İttifakı'nda yer alan diğer partiler ise şu şekilde:

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti

DEVA Partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Kim?

DEVA Partisinin 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı seçimlerinde adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kemal Kılıçdaroğlu Millet İittifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girecektir. 

deva partisi DEVA Partisi Hangi İttifakta Yer Alıyor? DEVA Partisinin Kaç Üyesi Bulunmaktadır? DEVA Partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Kim? DEVA Partisi Ne Zaman Kuruldu? DEVA Partisinin Genel Başkanı Kimdir?