DEVA Partisi'nin Diyarbakır Başkan Adayı Cenap Ekinci'den Kürtçü Terörist Şeyh Said Bulvarı Açıklaması

TAKİP ET

Ölçülemeyecek kadar küçük bir oy oranına sahip DEVA Partisi'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cenap Ekinci Kürtçü Terörist Şeyh Said hakkında açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cenap Ekinci Kürtçü Terörist Şeyh Said hakkında açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'da bir bulvara Kürtçü Terörist Şeyh Said'in isminin verilmesi hakkında konuşan Ekinci, "Şeyh Said Kürtlerin kalbindedir. Halkın yüzde 90'ı bu ismi onaylıyor. Halkın bu isteğinin üzerine başka bir söz söyleyemeyiz. Hakikat bir nehir gibidir, eninde sonunda kendi yolunu ve gölünü bulacaktır. Şeyh Said adına yapılan tartışmaların hiçbir faydası yoktur. Tarih geri alınamaz. Şeyh Said Kürtlerin gönlündeki yerini almıştır ve bu gerçeği kimse değiştiremez. Babamın amcası da Şeyh Said'le birlikte asılmıştı." ifadelerini kullandı.

"Sur İlçesinin Adını Amed Olarak Değiştereceğiz"

Sur ilçesinin adını 'Amed' olarak değiştireceklerini açıklayan Cenap Ekinci, ''Sur ilçesinin adını Amed olarak değiştireceğiz. Bu çok önemli bir isim ve halkımız biden bunu istiyor.'' ifadelerini kullandı ve Türk Hava Kuvvetlerine ait 8. Ana Jet Üssü'nün de bulunduğu Diyarbakır Havaalanı'nı şehir dışına taşıyacaklarını belirtti.

şeyh said diyarbakır deva partisi