DEVA Partisi Tüm Kuvvetiyle Seçimi AKP'ye Kazandırmak İçin Uğraşıyor: Yeneroğlu'ndan Ergenekon ve Balyoz Sözleri

TAKİP ET

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Nevşin Mengü'nün Youtube programında FETÖ'nün TSK'ya kurduğu Balyoz ve Ergenekon kumpaslarına ilişkin konuştu.

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Nevşin Mengü’nün Youtube programında FETÖ’nün TSK’ya kurduğu Balyoz ve Ergenekon kumpaslarına ilişkin konuştu. Yeneroğlu, bu operasyonların tamamen iktidarın organize ettiği birer tiyatro olmadığını iddia ederek, siyasete müdahale eden generalleri hatırlattı. Yeneroğlu, AYM’nin AKPyi kapatmama kararının nasıl verildiğini de günü geldiğinde anlatacağını söyledi.

"Siyasete müdahale eden generalleri unuttuk mu?"

Yeneroğlu, Balyoz ve Ergenekon operasyonlarının tamamen teatral bir zeminde değerlendirilmeyeceğini savunarak şunları söyledi: “Ergenekon ve Balyoz’un bir bütün olarak tamamen içi boş, alakasız, darbe girişimi olmadığı tamamen iktidarın organize ettiği teatral bir yaklaşım biçimi olduğu benim kabul etmem mümkün değil. Sanki biz o dönemleri yaşamadık. O dönemlerde devamlı siyasete müdahale eden generalleri unuttuk mu Allah aşkına. Anayasa Mahkemesi’ne müdahale eden, hele AK Parti’nin kapatılması davasında bile -bunu şahsen biliyorum- bizatihi rol alan arkadaşları unuttuk mu?”

"AYM’nin kararının nasıl verildiğini konuşuruz"

Nevşin Mengü’nün AYM’nin AK Parti’yi kapatmaması yönünde karar verdiğini hatırlatması üzerine Yeneroğlu “Günü geldiğinde o kararın nasıl verildiğini de konuşuruz” diye konuştu. Yeneroğlu, AYM’nin kararının nasıl verildiğiyle ilgili herhangi bir detay vermedi.

 

deva partisi Mustafa Yeneroğlu Ergenekon balyoz fetö