DEVA Partisinde 'Şeyh Said' Kavgası

TAKİP ET

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Şeyh Said'i andı.

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, "Şeyh Said ve arkadaşlarının İstiklal mahkemelerince idam edilişinin 97. yıldönümünde, İstiklal mahkemelerinin tüm kurbanlarını rahmetle anıyorum. Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması konusundaki çağrımızı yeniliyorum" ifadelerini kullanarak mürteci, İngiliz işbirlikçisi Şeyh Said'i andı.

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol ise Diyarbakır İl Başkanı Ülsen'in aksine mürteci, İngiliz işbirlikçisi Şeyh Said'in verdiği zararı hatırlatarak "Cumhuriyet; dinsizlik demek değildir. Siyasal İslamcılığa karşı, dinin siyasete alet edilmesine engel olmaktır. Şeyh Said olaylarında olduğu gibi, siyasal İslamcılığın zararlarını dün yaşadık, bugün de yaşıyoruz. İşte bu yüzden var ol Cumhuriyet! Sonsuza kadar var ol!" dedi.
 

Cumhuriyet; dinsizlik demek değildir. Siyasal İslamcılığa karşı, dinin siyasete alet edilmesine engel olmaktır.#ŞeyhSaid olaylarında olduğu gibi, siyasal İslamcılığın zararlarını dün yaşadık, bugün de yaşıyoruz.

İşte bu yüzden var ol Cumhuriyet! Sonsuza kadar var ol! ♾️

Daha sonra Ülsen bir tivit daha atarak isim vermeden Erol'a yanıt verdi. 

Ülsen, "Cumhuriyet, resmi ideolojiye yaslanarak başkalarına ateş etmenin sığınağı değildir. Cumhuriyet yüzleşme, özgürlük ve adalet talebinin cisimleştiği bir rejim olmalıdır. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız." ifadelerini kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak için İngilizlerle işbirliği yapmış mürteci bir teröristi anmanın "Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak" olduğunu iddia etti.

deva partisi şeyh said şeyh said andılar cihan ülsen erhan erol