DEVA Partisi'nden Enis Berberoğlu Tepkisi

TAKİP ET

AYM'nin hak ihlali kararına rağmen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'yeniden yargılamaya gerek görülmediğine' ilişkin karar alınmasına DEVA Partisi'nden de tepki geldi.

Mart ayında çoğunluğu AKP'den ayrılan isimlerle beraber eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın öncülüğünde kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu ile ilgili bugün yaşanan gelişmelere dair bir açıklama yayımladı.

Partinin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada "Anayasa Mahkemesi bireysel haklarımızın da güvencesidir. İlk derece mahkemelerinin Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımaması hukuka aykırıdır. Hukuk devletinin yürütme ve yargı organları eliyle imha edilmesi kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

AYM Kararı Yok Sayılmıştı

CHP'li Berberoğlu hakkında merakla beklenen Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ile ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının' ihlaline hükmetmesi yeniden yargı yolunun açılması beklentisini doğurmuştu.

Kısa süre sonra İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasına gerek olmadığına karar verilmesi ise AYM'nin yok sayılması olarak yorumlanmıştı.

enis berberoğlu deva partisi aym anayasa mahkemesi