DEVA, SP, GP ve DP'nin CHP Listelerinden Yerleri Belli Oldu

TAKİP ET

Millet İttifakı'nda yer alan DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi, 14 Mayıs seçimlerine CHP adı altında ortak liste ile girecek. Bu kapsamda dört partiye ait 81 siyasetçi CHP listelerinde aday olarak belirlendi.

Millet İttifakı’nda yer alan DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi, 14 Mayıs seçimlerine CHP adı altında ortak liste ile girecek. Bu kapsamda dört partiye ait 81 siyasetçi CHP listelerinde aday olarak belirlendi.

CHP listelerinde DEVA Partisi’nden 25, Gelecek Partisi’nden 29, Saadet Partisi’nden 24 ve Demokrat Parti’den 3 kişi yer aldı. Bu isimler arasında eski bakanlar, milletvekilleri ve parti yöneticileri bulunuyor.

DEVA Partisi’nden aday gösterilenler arasında Sadullah Ergin, İdris Şahin, Burak Dalgın, Elif Esen, Hasan Karal gibi isimler öne çıkıyor. Gelecek Partisi’nden ise Nedim Yamalı, Serap Yazıcı Özbudun, Kani Torun, Yeşim Karadağ gibi isimler dikkat çekiyor.

Saadet Partisi’nden ise Genel Başkan Yardımcıları Birol Aydın, Fatih Aydın, Şerafettin Kılıç gibi isimler CHP listelerinde yer buldu. Demokrat Parti’den ise Cemal Enginyurt, Haydar Altıntaş ve Mehmet Salih Uzun aday gösterildi.

 

 

 

deva partisi gelecek partisi Saadet Partisi Demokrat Parti chpli cumhuriyet halk partisi Milletvekili listesi millet ittifakı