DEVA ve Gelecek Partisi Arasında İttifak Kavgası: 'Hata Sizi Adam Yerine Koyanda'

TAKİP ET

AKP'den kopan iki parti arasındaki "ittifak" kavgası ayyuka çıktı.

Bir süre önce altılı masada bulunan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin ayrıca bir ittifak kurabileceği konuşulmaya başlanmış, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Üçüncü ittifak olabilir" demişti.

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Altılı masa birden çok ittifak oluşturabilir mi?" sorusuna cevaben, "Altılı masada hiç konuşmadık. Sayın Davutoğlu, 'Üç parti (Saadet, Gelecek ve Deva) deklarasyon yapalım' diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21'de 21 reddedildi. Bir arkadaşımız bile desteklemedi. O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'ın bu açıklamasına tepki gösteren Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Abdülkadir Baykay, "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" dedi.

deva ve gelecek partisi arasında ittifak kavgası üçüncü ittifak hata en büyük sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerde