'DEVA ve Gelecek Partisi İttifak'a Dahil Olacak mı?' Sorusuna CHP'den Dikkat Çekici Cevap

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Millet İttifakı'nın geleceğine ilişkin olarak dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan'ın "Gençlere sırtını dönen bir milletin istikbali tehdit altındadır" sözlerine "Doğru, zaten tehdit altında istikbalimiz. Bu ülkenin gençleri senden gördüğü zulmü Cumhuriyet tarihi boyunca hiç yaşamadı, tarihin hiçbir döneminde gençler bu kadar mağdur olmadı, bu kadar ezilmedi, bu kadar işsiz kalmadı. Gençleri işsizlik girdabında boğdun, Erdoğan. Çok doğru bir söz, bir eksikle, gençlere sırtını dönen aziz milletimiz değil Recep Tayyip Erdoğan’dır" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Öğrencilerin yurt bulamadığını belirten Altay, "Sabah bir telefon aldım, bir veliden. Genç kardeşimiz 20 bin 500 lira kredi kullanmış, 2018 sonuna kadar kullanmış. Hiçbir sosyal güvenlik kurumu ile ilişkisi yok. Yani işe girememiş. Şimdi, diyorlar ki ‘34 bin lira ödeyeceksin.’ Nasıl ödeyecek? Çocuk işe girememiş, Sayın Cumhurbaşkanı. ‘45 liracık nerede, 650 lira nerede’ demeyi biliyorsun. 45 lira alan öğrenci bir çeyrek alabiliyordu, şimdi üstüne 200 lira koyması lazım. Erdoğan, buna daha fazla gözlerini kapatamaz. Erdoğan çıkıp ‘büyütülecek bir şey yok’ diyor. Genel Başkan’ımız ‘bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz’ diyor. ‘Nasıl çözeceksin’ diyor. Hem ‘sorun yok’ diyor, hem de ‘bir senede çözemezsin’ diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Erdoğan’ın yönettiği devletten haberi yok. Bir tavsiyem var. Etrafındaki kadroya çeki düzen versin. İhtiyacın 10’da 1’i kadar yurt yaptınız. Kendinize yazlık kışlık saray yapacağınıza öğrencilerimize yurt yapaydınız. New York’ta gökdelen yaptık diye övüneceğinize, önce… Eve lazım olan camiye haramdır. 1 Ekim itibariyle bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Millet İttifakı Genişleyecek mi?

Bir gazetecinin DEVA ve Gelecek Partisi'nin Millet İttifakı'na katılıp katılmayacağına ilişkin sorusuna yanıt veren Altay, "Millet İttifakı, seçimlere yönelik olarak kurulmuş bir ittifak idi. Ruhu, güç ve iş birliği hala sürmektedir ama orta yerde bir seçim yoktur. Şimdi güçlendirilmiş parlamenter sisteme, birtakım partililerin bir araya gelmiş olması çok anlamlıdır. Bu istişarelerin toplumun tümünün bir demokrasi şemsiye altında güç ve iş birliği yapmalarına imkan verebilir. Millet İttifakı’ndaki parti sayısının daralması ya da genişlemesi parti yetkililer tarafından önümüzdeki gün ve aylarda netleşir. Gizli saklı kimsenin bir şey yaptığı yok. Türkiye’de iki kutup var. Demokrasiyi araç görenler var, bir de amaç görenler var biz amaç görenlerdeniz. Demokrasiyi amaç görenlerin Türkiye’nin bekasına büyük ve muhteşem katkısı olur" dedi.

Çatı aday ihtimaline de değinen Altay, "Ortak aday, vallahi bilmiyorum. Ortak aday mı olur, ilk turda her parti kendi adayını mı çıkarır. Bütün bunlara kamuoyunun beklentilerini de dikkate alarak, başta Sayın Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun ve parti kurmayları ile görüşmelerinden sonra karar verilir. Biz milletin hissiyatına paralel siyaset yaparız. Milletin arzuları bizim için kıymetlidir. Çatı adayla mı, ortak adayla mı gidilir, ilk turdan sonra mı birleşilir, bu konularda siyasi partilerin değerlendirmeleri önemli ama kamuoyunun beklentilerini de dikkate almak gereklidir”

DEVA ve Gelecek Partisi İttifak'a Dahil Olacak mı? Sorusuna CHP'den Dikkat Çekici Cevap