DEVA'nın Kürtçe Konuşmayla Yaptığı Açılışa Katılanların Eski Partileri

TAKİP ET

DEVA Partisi'nin Kürtçe konuşmayla yaptığı Esenyurt İlçe Başkanlığı açılışına katılan vatandaşların çoğunluğunun eski AKP'li olduğu, yalnızca yüzde 17'sinin Kürt kökenli olduğu öğrenildi.

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı, Genel Başkan Ali Babacan'ın katıldığı açık hava toplantısı ile açıldı. Açılış töreninde İlçe Başkanı Halis Kahriman, konuşmasının başlangıcını Kürtçe yaptı. Duvar'dan Ferhat Yaşar, DEVA Partisi'nin Esenyurt İlçe Başkanlığı açılışına katılan yurttaşlarla konuştu.

Ferhat Yaşar'ın haberine göre, DEVA'nın Esenyurt İlçe Başkanlığı açılışına katılan vatandaşların çoğunluğu 40 yaş üzerinde iken yurttaşların ezici çoğunluğu eski AKP'li olduklarını açıkladı.

Habere göre yüz vatandaştan 93'ü AKP'li olduğunu, 5'i eski MHP'li olduğunu ve 1'i ise eski CHP'li olduğunu söyledi.

Bunun yanında Kürtçe konuşmayla yapılan ve Kürtçe türkülerin söylendiği açılışa katılan 100 vatandaşın 17'si Kürt olduğunu, 83'ü ise Türk olduğunu belirtti.

Allah'tan Sonra Erdoğan'a Tapıyordum

Açılışta kuruluşundan bu yana AKP'ye oy verdiğini söyleyen Ergün (65) isimli bir vatandaş "Ben bu Erdoğan'ı canımdan çok seviyordum. Allah'tan sonra Erdoğan'a tapıyordum" dedi. Ergün isimli vatandaşın bu sözlerinden hemen sonra yanındaki Süleyman isimli yaşlı bir vatandaşı "Bak o da öyleydi. O da neredeyse Erdoğan'a tapıyordu. O kadar seviyorduk. Ama artık yok. Oy vermeyeceğiz" diyerek işaret ettiği bildirildi.

Ergün isimli vatandaşın sözlerini doğrulayan Süleyman (72) ise "Ben sürekli AK Parti'ye oy verdim. Ama artık vermeyeceğim. Gerçekten her şeyi bitirdiler. Ne ekonomi kaldı ne de adalet. Markete korkarak gidiyoruz. Eskiden neredeyse Erdoğan'a tapıyordum" şeklinde konuştu.

DEVA'nın Kürtçe Konuşmayla Yaptığı Açılışa Katılanların Eski Partileri