Devlet Aynı Hükümet Aynı: Kamu Binasına AKP'nin Propaganda Afişini Astılar

TAKİP ET

AKP'nin İzmir'den milletvekili adayı gösterdiği Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun seçim propagandası için kullandığı pankart, Basmane'deki Konak Vergi Dairesi'nin yan duvarına asıldı. Kamu binasına asılan pankart, CHP'li vekil Tacettin Bayır'ın tepkisini çekti.

AKP’nin İzmir’den milletvekili adayı gösterdiği Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun seçim propagandası için kullandığı pankart, Basmane’deki Konak Vergi Dairesi’nin yan duvarına asıldı. Kamu binasına asılan pankart, CHP’li vekil Tacettin Bayır’ın tepkisini çekti.

‘Kanun Açık ve Net’

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, siyasi partilerin kamu binalarına siyasi içerikli pankart asamayacağını belirterek, “Kanun açık ve net. Yüksek Seçim Kurulu kararları bağlayıcıysa eğer, bu pankart buradan indirilmeli.” dedi.

‘İzmir Valisi Tarafsızsa Kaldırsın’

Bayır, İzmir Valisi’ne seslenerek, “Eğer tarafsızsa, bu pankartı mevzuata göre kaldırmazsa hukuken bir dava açmamız söz konusu olabilir. Burası bir kamu binası. Siz, bu binayı babanızın malı gibi kullanamazsınız. Hiçbir siyasi parti, kamu binalarına böyle bir pankart asamaz.” ifadelerini kullandı.

(ANKA)

izmir basmane vergi dairesi kamu binası mehmet kasapoğlu afiş Tacettin Bayır seçim propaganda afişi