Devlet Bahçeli'den Sezen Aksu'ya: Serçeysen Serçeliğini Bil

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sezen Aksu'yu hedef aldı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda maruz kaldığı dini dayatmalara ve psikolojik baskılara dayanamayarak intihar eden Enes Kara'ya ilişkin "Enes Kara isimli üniversite öğrencimizin intihar etmesi her yönüyle konuşulmuş, tartışılmış, hatta siyasi- ideolojik ön yargılarla istismar edilmiştir"  dedi.

Tarikat Yurduna Mahkum Edilen 20 Yaşındaki Öğrenci, Dayanamayıp İntihar Etti

 

Enes Kara'nın Cemaatçi Babası: Kaldığı Yer Güzel İnsanların Kaldığı Yer

 
"Bahanesi ne olursa olsun bir gencimizin girdiği ruhi bunalımdan çıkamayarak intihar etmesi bizleri derinden üzmüştür" diyen Bahçeli, "Enes Kara daha öncesinden yayımladığı videoda ailesinin zoruyla cemaat yurdunda kaldığını ifade etmiştir. Bu elim intiharın ruh sağlığı kısmıyla ilgili detaylı görüş paylaşacak değiliz ne var ki TBMM’ye geçen dönemden sunduğumuz ruh sağlığı kanun teklifimizin de bir an önce görüşülüp, kabulünü bekliyoruz" diye konuştu.

Bahçeli cemaatler ve tarikatlara yönelik eleştirilere ilişkin ise "Tarikat ve cemaatler devletle rekabete meyil etmedikten, devleti ele geçirme hatasına düşmedikten sonra sosyolojik bir realite olarak hayatın olağan akışı içinde var olmaya devam edeceklerdir" dedi.

"Serçeysen Serçeliğini Bil"

Sezen Aksu'nun 2017'de çıkardığı ancak son günlerde tartışılmaya başlanan "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli şarkıda geçen "SeIam söyIeyin o cahiI Havva iIe Ademe" sözlerine ilişkin tartışmalara değinen Bahçeli, "Yazdığı ucube şarkının sözleri arasında Hz. Adem ve Havva'ya cahil diyen sorumsuz şarkıcının sefalet hali, cehalet çukuru açık seçik. Sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil sakın kuzgunluğa heves etme" dedi.

devlet bahçeli sezen aksu şahane bir şey yaşamak serçeysen serçeliğini bil minik serçe