Devlet Bahçeli Görüşlerini Revize Etti: Afganistan'dan Çekilme Kararı Yerinde

TAKİP ET

Devlet Bahçeli Afganistan konusunda kısa süre önce yaptığı açıklamaları "revize" etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 16 Ağustos'ta yaptığı açıklamalarda "Türkiye’nin Afganistan’daki varlığı meşrudur, dostanedir, barışçıdır, bu ülkenin istikrar ve güvenliğine destek mahiyetlidir. Bu nedenle askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir. Türkiye ile Afganistan’ın yüz yıllık tarihi, kültürel ve inanç bağları Kabil’deki mevcudiyetimizin mazereti ve mesnedidir. 

Afganistan’a yüz çevirmek, tarihin ve coğrafyanın gerçekleriyle terstir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın teklif ve temennileri ya cehaletinin ya da cüretkar korkaklığının sonucudur. Afganistan’dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir" demişti.

Askerimizin Tahliyesi Yerinde Bir Karar

Etimesgut Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Türk Tarih Müzesi ve Parkı" açılış töreninde yaptığı konuşmada Devlet Bahçeli, "Bizim Afganistan ile ilgili düşüncelerimizi eleştirenlerin duydukları başka bir sestir. Üzerine basa basa diyorum ki, Anadolu'nun savunması, Anadolu'da yapılmaz, bu hattın stratejik noktalarından birisi olan Kabil'e kadar uzanır. Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz.

Hızla değişen ve tehdit saçan şartlar karşısında askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır. Ancak ihtiyaç hasıl olursa, emperyalizmin terörist taşeronları eliyle önce bomba patlatıp sonra intikam alacağız sözüyle yeni bir bahane bulma çabasının yol açtığı sis bulutu dağılırsa, Türkiye'nin karşılıklı mutabakat çerçevesinde Afganistan'da bulunması tarihin, kültürün ve inancımızın gereğidir.

Bizim Afganistan konusunda esasa ilişkin görüşümüz değişmemiştir. Bunun yanı sıra, Kabil'de geçtiğimiz günlerde düzenlenen hunhar terör saldırısını lanetliyor, kardeş ülke Afganistan'ın istikrara, güvenliğe, iç barış ve huzur ortamına süratle kavuşmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli Görüşlerini Revize Etti Afganistan'dan Çekilme Kararı Yerinde Afganistan’dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir