Devlet Bahçeli Greve Giden Doktorları Hedef Aldı: Gayrimeşru Bir Eylem

TAKİP ET

Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından grev kararı alan doktorlara bir tepki de MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi.

Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında öldürülmesinin ardından Türk hekimleri yurt genelinde 2 gün iş bırakma eylemine gitme kararı almıştı.

Doktorların eylem kararının ardından İstanbul ÇAPA'da yapılan yürüyüşe polis müdahale etmişti. Doktorlara müdahale ederken fenalaşan polislerden birine yine doktorlar yardım etmiş, polisin müdahalesi sırasında tepki çeken görüntüler ortaya çıkmıştı.

Kabadayı Değil, Emniyet Müdürü! Sağlıkta Şiddete Karşı Eylemde Tepki Çeken Görüntüler


İstanbul'da Sağlıkta Şiddete Karşı Çıkan Doktorların Eylemine Polis Müdahalesi


Konuya ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  doktorların grev kararını "gayrimeşru bir eylem" olarak niteledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sağlıkta şiddeti kınadığı açıklamasında "Fakat Türkiye düşmanı ellerde itibar ve inandırıcılığını kaybeden, bölücülüğün aparatı haline gelen Türk Tabipleri Birliği'nin maksatlı kışkırtmasıyla doktorlarımızın iki gün süreyle boykot yapmalarını çok yanlış buluyor, muayenelerin iptalini de mahsurlu ve gayri meşru bir eylem olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Mariam Kavakçı Grev Yapan Doktorları Hedef Gösterdi

devlet bahçeli greve giden doktorları hedef aldı gayrimeşru bir eylem