Devlet Bahçeli: İmamoğlu Görevden Affını Talep Etmeli

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na eleştirilerde bulundu. Geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar yağışını hatırlatan Bahçeli, "Meteoroloji uzmanları, bilim insanları günlerce Istanbul başta olmak üzere ülkemizinde tamamında kar yağışı olacağını alarm zilleri çalar gibi duyurmuşlardı. Mühim olan tedbirleri yağ yağmadan almaktır. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi ile 25 gün önce programlanan randevusunu saat gibi aklında tutan başkan ne yazık ki Meteoroloji'nin uyarılarını aklında tutamamış. Balığa tuz dökmüştür de yollara tuz dökecek yönetim becerisini gösterememiştir. Diyeceğim o ki İstanbul'da balık baştan tuz da hepten kokmuştur, gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenmiştir" dedi.

"İmamoğlu Görevden Affını İstemeli"

"Sel olunca denize kaçan, deprem olunca kayak yapan, kar yağınca balık masasında keyfe dalan sorumsuz ve duyarsız bir kağıt kaplana İstanbul müstahak değildir. İstanbul İstanbul olalı böyle bir zillet, böyle bir zulüm görmedi. İstanbullu yolda kalmış, feryat figan ediyor belediye başkanı kar küreme aracığıyla balığa gidiyor. Bir büyükelçiyi İstanbulludan daha çok önemsiyor. Bu kadar önem affediliyorsa söz konusu görüşmeden Dışişleri Bakanlığı bilgilendirilmiş midir? Tutanak tutulmuş mudur? Başkan kimlerin dolmuşuna binmiştir?" diyen Bahçeli, "Kar yağışını konuşmazlar, balıkçıyı konuşmazlar MOBESE'yi dile dolarlar. Takip ediliyorlarmış, bırakın bunları. Hangi gizli emellerin peşinden koşuyorsunuz? MOBESE toplumsal huzur ve asayiş içindir. Açığı olanların MOBESE'den şikayet etmesi gayet doğaldır. İstanbul'da geçen hafta yaşanan rezaletlerin bir benzeri dünyanın herhangi bir ülkesinde vasat bulmuş olsaydı o ülkenin belediye başkanı bir saniye bile koltuğunda duramazdı. Sayın Abdülhamit Gül'ün başarıyla icra ettiği görevinden affını istemesini itibar suikastine bağlamaları asla tutmayacaktır. Bizim dileğimiz bir an evvel Büyükşehir Belediye Başkanı'nın görevinden affını talep etmesidir" diye konuştu.

Sezen Aksu'yu Yine Hedef Aldı

"Hiçbir toplum hürriyetleri sınırsız kullanma ehliyeti vermemiştir" diyen Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek, büyükbaş hayvan benzetmesi yapmak ifade ve düşünce hürriyeti sayılamaz. Bu tip bir kötü söz, terbiyesliktir, edepsizliktir, nitekim suçtur. Hazreti Adem ile Havva'ya cahil demek, demokratik bir hak, sıradan bir şarkı sözü olarak değerlendirilemez. Herkes aksini söylese de Milliyetçi Hareket Partisi bu görüşte olamaz, bu ilkelliğe göz yumamaz, selin akışına kapılamaz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na 'Hain' Diyen Çocuğu Haklı Buldu

"10 yaşındaki çocuk cumhurbaşkanına amca derken Kılıçdaroğlu'na hain demiştir. Bu yavrumuzu bu noktaya getiren nedir?" diye soran Bahçeli, "Gelişmeler nelerdir? Eren Bülbül'ün katilleriyle sarmaş dolaş olanların sorgulanması gerekir. Katile katil, caniye cani, teröriste terörist diyemeyen demokrasiyle arasına geceyle gündüz gibi mesafe koymuştur" diye konuştu.

devlet bahçeli mhp grup ekrem imamoğlu sezen aksu sedef kabaş