Devlet Bahçeli, İliç'teki Maden Faciasına İlişkin Yaptığı Konuşmada Murat Kurum'u Savundu: Verilemeyecek Bir Hesabı Olmadığı Ortaya Çıkmıştır

TAKİP ET

Devlet Bahçeli, İliç'teki maden faciasına ilişkin yaptığı konuşmada Murat Kurum'u savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.  Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen faciaya değinerek başlayan Bahçeli, kazanın tüm yönleri ile araştırılması gerektiğini söyledi. 

Meclis araştırma komisyonu kurulması çağrısı yapan Bahçeli, "Konuya ilişkin hiçbir kuşku bırakılmaması gerekir" dedi. Bahçeli, bölgedeki çevreciler ve bazı siyasetçilerin rant devşirme arzusu içinde olduğunu söyledi.

Erzincan'da Göçen Madenin Sahibi Anagold Siyanür Ölçümlerinin 'Yasal Sınırın Altında' Olduğunu İddia Etti

'Sayın Kurum Görevini Layıkıyla Yapmıştır'

AKP'nin İBB Adayı Murat Kurum’un, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde tüm itirazlara rağmen ilgili madende kapasite artırımına gitmesi nedeniyle eleştirilmesine tepki, gösteren Bahçeli, "Sayın Kurum görevini layıkıyla yapmıştır, verilemeyecek bir hesabı olmadığı ortaya çıkmıştır" dedi. Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Sayın Murat Kurum ne hikmetse hedef tahtası haline getirilmiştir. Sayın Kurum'un bakanlık dönemine ilişkin haksız eleştiriler sinsi bir propagandaya işaret etmiştir. Müflis zihniyetler Sayın Kurum'u yıpratmak için harekete geçmiştir. ÇED raporunu veren bakanlık değildir. Sayın Kurum görevini layıkıyla yapmıştır, verilemeyecek bir hesabı olmadığı ortaya çıkmıştır.

Bu zor günleri bertaraf edeceğiz. İşçilerimizin sağ salim çıkarılmalarını Allah'tan niyaz ediyorum. İliç ilçemizin tekrar belini doğrultacağı günler yakındır. Bu sıkıntılı günler sabırla aşılacaktır.''

Erzincan'da Maden İşçileri, Sabah Çatlakları Görüp Amirlerini Uyardılar İddiası

Devlet Bahçeli Murat Kurum İliç Erzinan Erzincan Maden Facia