Devlet Başkanı Bolsonaro'dan Brezilya Halkına: Mızmızlanmayı Kesin

TAKİP ET

Çin virüsüne bağlı vaka ve ölüm sayılarının en fazla olduğu ülkelerden biri olan Brezilya'da Devlet Başkanı Bolsonaro, halka "mızmızlanmayı kesmelerini" söyledi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesinde katıldığı bir etkinlikte konuştu. Bolsonaro, Çin virüsü önlemlerine oldukça tepkili: "Mızmızlanmayı kesin. Bu konu hakkında ağlamaya ne kadar devam edeceksiniz."

Bolsonaro tepki dolu sözlerini şöyle sürdürdü, "Ne kadar daha evde kalıp her şeyi kapatacaksınız? Artık kimse katlanamıyor. Ölümler konusunda üzgünüz ama bir çözüm bulmamız gerekiyor" dedi.

Brezilya, Çin virüsü salgını boyunca geçirdiği en ağır dönemlerden birininde. Bolsonaro'nun konuşmasından önceki 24 saatte ülkedeki vakalarda rekor bir artış olmuştu. Çarşamba günü ayrıca  bin 910 vaka tespit edilmiş ve böylece Brezilya'da en çok vakanın görüldüğü ikinci gün olmuştu.

Vaka sayılarındaki ani ve hızlı artışın gerekçesinin ilk olarak Manaus kentinde tespit edilen ve çok bulaşıcı olan bir Çin virüsü varyantı olduğunu iddia ediliyor.

Jair Bolsonaro Brezilya Bolsonaro Çin virüsü Covid-19 Koronavirüs Brezilya varyantı