Devlet Başkanı Ölen Tanzanya 'Dua'yı Bırakıp Aşı Uygulamasına Geçti

TAKİP ET

Aşı uygulaması yerine halka dua etme çağrısı yapan Devlet Başkanı Magufuli'nin ölmesiyle iş başına gelen yeni Tanzanya Devlet Başkanı Çin Virüsü'ne karşı aşısını yaptırdı.

Tanzanya'nın eski Devlet Başkanı Magufuli, Çin Virüsü salgınını ciddiye almayarak hiçbir tedbir uygulamaya koymamış ve maske ya da aşı gibi öneriler yerine halka dua etme çağrısı yapmıştı.

Magufuli'nin ölümü sonrasında iş başına gelen yeni Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan kamuoyuna açık biçimde aşısını yaptırarak aşılama kampanyasını başlattı.

Dünyayı vuran salgından muaf bir ada olmadıklarını belirten Samia, "Bu sebeple aşılamaya başlıyoruz" dedi. Samia'nın aşı olduğu anlarda yanında olan Sağlık Bakanı Dorothy Gwajima ise aşı karşıtlığına karşı halkı bilinçlendireceklerini belirterek aşının salgına karşı en güçlü ve çağdaş silah olduğunu söyledi.

Bunun yanında Bakan Gwajima Tanzanya halkının en az yüzde 60'ını aşılamayı hedeflediklerini kaydetti.

Hayatını kaybeden Magufuli ise aşıları tehlikeli bulduğunu belirtiyor ve "Eğer beyaz adam aşı bulabiliyor olsaydı şimdiye kadar AIDS için aşıyı bulmuş olmalıydı" gibi ifadeler kullanıyordu. Ölümünün ardından hükümet Magufuli'nin kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybettiği açıklamışsa da muhalefet gerçek nedenin Çin Virüsü olduğu iddiasında ısrarcı.

Devlet Başkanı Ölen Tanzanya 'Dua'yı Bırakıp Aşı Uygulamasına Geçti