Devlet Gücünü Öğrenciler Üzerinde Göstermeye Devam Ediyor: Canlı Yayın Esnasında Gözaltı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi röportaj verdiği esnada gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'yi, rektörlük binası önünde protesto öğrencilerden 10'u, 5 Ekim'de gözaltına alınmış, nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 öğrenciden biri yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2'si ise tutuklanmıştı.

Tutuklamaları protesto etmek için bugün Güney Kapı’da buluşup basın açıklaması kararı alan öğrencilere polis müdahale etmiş çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı.

"Kampüsün Ortasında Dayak Yiyeceksem Niye Okurum?"

Boğaziçi Üniversitesi'ne mensup bir öğrenci basın mensuplarına, “Ben okuduktan sonra bu hale geleceksem, kampüsümün ortasında dayak yiyeceksem ben niye okuyorum? Şaka mı bu? Ben neyle karşı karşıyayım? Benim polisim, benim hakimim savcım, canımı emanet edeceğim insanlar. Kalemimi bırakmayan, kalemime tutunan, kalemimi en güçlü bir şey olarak gören bir insanım” şeklinde konuştu.

"Ne Kadar Provokartörsün Sen Yahu"

Öğrencinin basın açıklaması sırasında polisler müdahale bulunarak öğrenciyi gözaltına aldı. Kameralara yansıyan olay esnasında bir kişinin “Ne kadar provokatörsün sen yahu” dediği duyuldu.

Akademisyenler Protestolara Devam Ediyor

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ise atanmış rektörü protesto ettikleri 186'ncı nöbetlerini gerçekleştirdi.

Rektörlük binasına sırtlarını dönen akademisyenler, nöbetleri sırasında tutuklanan öğrencilerin fotoğraflarının yer aldığı dövizleri tuttu. Akademisyenler, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz” sloganları attı.

"14 Kişi Gözaltında"

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 14 kişinin gözaltına alındığı ve haklarında işlem başlatıldığı bildirildi. Valiliğin açıklamasında “Bugün öğlen saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapı önünde yasa dışı toplanan gruba, İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan dağılma çağrılarına mukavemette bulunarak karşılık veren, (8)'i Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmayan toplam (14) şüpheli şahıs yakalanarak haklarında yasal işlem başlatılmıştır” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Naci İnci Atanmış