Devlet Kurumları Arpalık Oldu: Enerji Bakanlığında 5 Koltuklu Bakan Yardımcısı

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar'ın aynı anda 5 makama sahip olduğu ortaya çıktı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar 5 ayrı makamda birden bulunuyor.

Skandala ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, "Bu beyefendi Süpermen olsa, Batman olsa 5 görevi birden yapamaz" tepkisini gösterdi.

(Alparslan Bayraktar)
Bayraktar'ın ilk görevinin Bakan Yardımcılığı olduğunu belirten Deniz Yavuzyılmaz, Bayraktar'ın aynı zamanda Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu söyledi.

"Bizim ısrarlı eleştirilerimiz üzerine bu görevinden ayrılıyor" diyen Yavuzyılmaz, "Çünkü Bakan Yardımcısı olarak TPAO Genel Müdürü'nün amiri ama TPAO Yönetim Kurulu Üyesi olarak da, genel müdür onun amiri oluyor" diye konuştu.

Türkiye Petrolleri Anınim Ortaklığı Genel Müdürü'ne olayı sorduğunu belirten Yavuzyılmaz, Genel Müdür'ün kendisine "Süreç işliyor" cevabı verdiğini belirtti. Yavuzyılmaz bunun ardından "Ama Bayraktar'ın yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldığına ilişkin bir kararname henüz yayınlanmadı" dedi.

alparslan bayraktar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bakan yardımcısı 5 koltuklu bakan yardımcısı