Devlet Sosyal Medyaya Taşındı: İçişleri Bakanlığı AYM Üyesine Twitter'da Cevap Verdi

TAKİP ET

Devlet dairelerinin duvarlarından taşan Anayasa Mahkemesi tartışmaları, sosyal medyaya sıçradı. AYM Üyesi Yıldırım'ın sosyal medya paylaşımına İçişleri Bakanlığı da sosyal medya üzerinden cevap verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef alan açıklamalarıyla AYM, Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Akabinde MHP lideri Devlet Bahçeli ve Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çıkışlarıyla AYM'nin Başkanlık Sistemi'nin tam anlamıyla tesis edilmesinin önünde bir engel olduğu ve bu nedenle kapatılması gerektiği tartışılmaya başlandı.

Gelinen son noktada milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu'nun bireysel başvurusu üzerine 'hak ihlali' kararı alan AYM'nin bu kararı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aksi yönde karar alınarak görmezden gelindi. Bu gelişmelerin yaşandığı 13 Ekim gününün akşam saatlerinde AYM Üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından AYM binasının bir fotoğrafını paylaşarak "Işıklar yanıyor" notunu düştü. Yıldırım'ın bu paylaşımı iktidar bloku ve destekçilerince darbe mesajı olarak yorumlandı.

Saatler sonra İçişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden Bakanlık binasının da fotoğraflarının yer aldığı ve "Işıklarımız hiç sönmüyor" ifadelerinin kullanıldığı bir paylaşımla AYM Üyesi Yıldırım'a cevap verildi.

anayasa mahkemesi aym içişleri bakanlığı süleyman soylu engin yıldırım ışıklar yanıyor ışıklarımız hiç sönmüyor