Devrek'te Roma Döneminden Kalma Mezar Bulundu

TAKİP ET

Zonguldak ili Devrek ilçesine bağlı Bılık köyünde mezar alanı hazırlayan iş makinesi operatörü tarafından Roma dönemine ait bir taş mezar keşfedildi.

Çalılık alanı, mezar alanı haline getirmek için çalışma yürüten iş makinesi operatörü, bir bölümü açılan taş mezar içerisinde iskelet görülmesi üzerine köy muhtarına haber verdi. Muhtarlığın talebi üzerine gelen jandarma ekipleri mezarlık etrafında önlem alırken, Ereğli Müze Müdürlüğü yetkilileri mezar ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Mezarın ilk belirlemelere göre Roma döneminden kalma olduğu ve inceleme çalışmalarının ardından hazırlanacak raporun  Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne sunulacağı bildirildi.

Jandarmanın ve müze ekiplerinin çalışmalarını köylüler ilgiyle takip ederken, Bılık köyü muhtarı Mustafa Karakaş, mezarın keşfedildiği alanın dikenlik ve çalılık bir yer olduğunu ve alanın mezar alanına dönüştürme çalışması sırasında mezasın keşfedildiğini anlattı. İlk defa böyle bir şeye rastladıklarını ifade eden Karakaş, "Temizleme sırasında buradan bir taş çıktı. Daha sonra bu kısmı bıraktık. Müzeden arkadaşlar geldi, incelemeler yapıyor. Ne çıkacağını bilmiyoruz. Mezarda bir iskelet var, köyümüzde ilk defa böyle bir şey oldu. 30 yıllık muhtarım böyle bir şey denk gelmedi. Birçok yol, su çalışması yapıldı, böyle bir şey denk gelmedi" dedi.

Devrek'te Roma Döneminden Kalma bir Mezar Bulundu