Devrim Koçak Duyurdu: Başıboş Köpeklerin Konumunu Belirlemek İçin 'Havrita.com'

TAKİP ET

Başıboş Köpek Sorunu Platformu Sözcüsü Avukat Devrim Koçak Anadolu Ajansı'na konuştu.

"Havrita.com" adlı internet sitesinin kullanıma sunulduğunu belirten Başıboş Köpek Sorunu Platformu Sözcüsü Avukat Devrim Koçak, platformun 2019 yılında Kayseri'de Mehmet Özer adlı liseli gencin başıboş köpekler tarafından öldürülmesinin ardından kurulduğunu bildirdi.

Mahra Pelin Pınar'ın başıboş köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybetmesinin ardından söz konusu sitenin kurulduğunu belirten Koçak, Türkiye'de gerçekte kaç başıboş köpek olduğunun bilinmediğini söyledi.

Resmi kurumların bildirdiği son rakamlara göre Ankara'da 90 bin, İstanbuş'da 128 bin 900, İzmir'de ise 450 bin başıboş köpek olduğunu belirten Koçak, yurt genelinde tahminen 10 milyon başıboş köpek olduğunu, bu köpeklerin sahipleri tarafından sokaklara bırakılan köpekler değil sokakta doğan köpekler olduğunu açıkladı.

"Bu Bir Başıboş Köpek Haritası"

"Bu bir başıboş köpek haritası. Bu uygulama kullanıcı dostu bir uygulama. Webde girdiğiniz zaman 'Havrita' adıyla üye olmanıza gerek yok" diyen Koçak, uygulamanın kullanım biçimini şu şekilde tarif etti:

"Köpek sürüsünü gördünüz. Fotoğrafını çekiyorsunuz, konumunuzu belirliyorsunuz, oraya atıyorsunuz. Saldırıya uğradıysanız, 'Şurada saldırıya uğradık.' Bir fotoğraf yüklüyorsunuz, konum... Böylece harita giren kullanıcılara nerede köpek sürüsü olduğunu, nerede saldırı olduğunu bunu emoji gibi şeylerle gösteriyor. Burada bir köpek saldırısı, burada bir köpek sürüsü var gibi..."

devrim koçak duyurdu başıboş köpeklerin konumunu belirlemek için havrita.com köpek sorunu sözcüsü platformu