Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı: İran Tüm Şiilerin Devletidir, Taliban'ı İktidarda İstemiyoruz

TAKİP ET

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani, Afganistan'daki duruma ilişkin açıklama yaptı.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani, İran Parlamentosu'nda yaptığı açıklamada Afganistan'da gerçekçi politikalar güdüleceğini ve ülkedeki Taliban gerçeğini kabullenmekle beraber bölgedeki Şiilerin korunacağını belirtti.

Mepa News'ün haberine göre, Afganistan'daki önceliklerinin ülkenin İran'a karşı tehdit kaynağı haline gelmemesi ve bölgedeki Şiilerin korunması olduğunu vurgulayan Kaani, Taliban'ı iktidarda istemediklerini söyledi.

Taliban'ı devirmeye çalışmanın mümkün olmadığını hatırlatan Kaani, İran'a zarar verebilecek maceralara girmeyeceklerini ve Taliban gerçeğini kabul edeceklerini kaydetti.

"İran İslam Cumhuriyeti bir Şii devleti ve tüm dünyadaki Şiilerin devletidir. Bu açıdan Afganistan'daki Şiilerin korunması da İran'ın meselesidir. Taliban eski iktidarında Şiilere zulmetti" diyen Kaani, "Bunun tekrarlanmaması için Taliban ile savaşmayı değil onlarla ilişkide olmayı tercih ettik. ABD İran'ın zayıflaması için İran ile Taliban'ın savaşmasını arzuluyor, onların isteğini yapmak istemiyoruz" diye konuştu.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İran Tüm Şiilerin Devletidir Taliban'ı İktidarda İstemiyoruz