DİAYDER İddianamesi Kabul Edildi

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarına yönelik 'özel teftiş' başlatılmasına dayanak gösterdiği Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) iddianamesi kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından yöneltilen iddialara dayanak gösterilen DİAYDER iddianamesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 335 sayfalık iddianamede, Şirinevler'de faaliyet gösteren DİAYDER'in, KCK sistematiği doğrultusunda kurularak faaliyet yürüttüğü ileri sürülmüştü.

İddianamede ifadesine yer verilen şüphelilerden Mehmet İ. İBB'de gassal olarak alınmasında DİAYDER yöneticilerinin referans olduğunu ayrıca kendisiyle birlikte bazı kişilerin de dernek sayesinde işe alındığını söylemişti. Mehmet İ., bu kişilerle belediyeye ilk girdiklerinde maaşlarından bir kısmını DİAYDER'e vereceklerini söylediklerini aktararak, ancak sonrasında bu kişilerin derneğe para verip vermediklerini bilmediğini ifade etmişti.

diayder iddianame istanbul büyükşehir belediyesi belediye ibb teftiş içişleri bakanlığı