Dicle Elektrik A.Ş., Diyarbakırlı Çiftçiye Verilen Deprem Yardımına Çöktü

TAKİP ET

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, depremden sonra çiftçilere mazot ve gübre yardımı yapıldığını ancak Dicle Elektrik A.Ş.'ye borcu olanların hesaplarındaki paraya el konulduğunu açıkladı. Çiftçilerin hesaplarına Cuma günü aktarılan paralar, Dicle Elektrik Dağıtım tarafından Ziraat Bankası'na el konulduktan sonra kendi hesaplarına aktarılmıştı.

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, depremden sonra çiftçilere mazot ve gübre yardımı yapıldığını ancak Dicle Elektrik A.Ş.’ye borcu olanların hesaplarındaki paraya el konulduğunu açıkladı. Çiftçilerin hesaplarına Cuma günü aktarılan paralar, Dicle Elektrik Dağıtım tarafından Ziraat Bankası'na el konulduktan sonra kendi hesaplarına aktarılmıştı.

Ziyaretinde Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ile görüşen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaşanan duruma ilişkin bilgi aldı. İskenderoğlu, Dicle Elektrik A.Ş.'nin çiftçilerin parasına el koyarak para peşinde koştuğunu belirtirken, afet bölgesinde OHAL ilan edilmişken Dicle Elektrik'in çiftçinin parasına nasıl el koyduğunu sordu.

İskenderoğlu, Dicle Elektrik'in üretimin önündeki engel olduğunu ve çiftçinin parasına el koymanın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Pamuk priminin çiftçilere verildiğini ve prim miktarının yüksek olduğunu belirten İskenderoğlu, çiftçilerin zaten paralarını ödeyeceklerini ve Dicle Elektrik'in bu durumda çiftçinin parasına el koymasının haksız olduğunu vurguladı.

dicle elektrik çiftçi depremzede yardım deprem