Dicle Nehri'nde Kaybolan 14 Yaşındaki Zelin'in Cansız Bedeni Suriye'de Bulundu

TAKİP ET

Şırnak'ta Dicle Nehri'nde kaybolan Zelin Ç.'nin cansız bedeni, arama çalışmalarının 10. gününde Suriye'de bulundu.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Bırca Belek Park kenarında 27 Kasım'da kız kardeşler Zilan (16) ve Zelin Ç., Dicle Nehri'ne atladı.

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerle nehre giren bölge halkı, Zilan'ı kurtardı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Zilan'ın hastanedeki tedavisi sürerken, akıntıya kapılan Zelin için ise arama çalışması başlatıldı. 

Cizre Belediyesi dalgıç ekibi, Van Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği, Diyarbakır ve Şırnak AFAD ekipleri ile Van AFAD ekibi ve kurbağa adamlardan oluşan dört ayrı ekip su altında, su yüzeyinde ve havadan drone desteği ile genç kızı bulmak çalışmalar yürütüldü. Dört ayrı ekibin dört ayrı botla Irak sınırına kadar 27 Kasım'dan bu yana sürdürdüğü arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kayıp kızın cansız bedeni Suriye'de Hane köyü civarında köylüler tarafından bulundu.

Şırnak AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Cizre ilçesinde 27.11.2023 tarihinde yaşanan boğulma olayında, kayıp kızımızın Suriye’nin Hani köyünde bulunduğu bilgisi alınmıştır. 10 günden beri Şırnak AFAD koordinasyonunda aralıksız canla başla çalışan bütün ekiplerimize, Diyarbakır AFAD, Elazığ AFAD, Van Emniyeti, Cizre Belediyesi, Cizre Kaymakamlığı, Cizre Emniyeti, Şırnak AFAD çalışanlarına ve Kızılay’a şükranlarımızı sunuyoruz. Kayıp şahsın ailesine sabır diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

dicle nehri zelin ç suriye Boğuldu cansız bedeni bulundu