Didem Arslan Yılmaz Hakkında İkinci Suç Duyurusu

TAKİP ET

Mardin Barosu, programına bağlanarak Kürtçe konuşan kadını hattan alan Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Didem Arslan Yılmaz, Show TV'de yayımlanan 'Vazgeçme' isimli programı sunduğu sırada yayına bağlanan Türkan Taşçı isimli kadını Kürtçe hakaretler etmesi sebebiyle hattan almıştı. Yılmaz'ın çok konuşulan bu hareketinin ardından Van Barosu Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, "Program sunucusu şüpheli Didem Arslan Yılmaz, sırf kadının Kürtçe konuşmasından dolayı tepki göstermiş nefretini dile getirerek de kadını sadece Kürtçe konuşmasından dolayı hattan almıştır. Şüpheli Didem Arslan Yılmaz, Türkiye'de yaşayan milyonlarca Kürt'e hakaret etmiş ve alenen aşağılamıştır.

Programda da açıkladığı üzere sanki Türkiye Cumhuriyeti'nde Türkçe dışında başka bir dilin konuşmanın yasak olduğu, başka ırka mensup kişilerin başka dili konuşmanın suç olduğu ve bunun bir bedeli olduğunu ima etmiştir. Savcılığınızca yapılacak soruşturma çerçevesinde de görüleceği üzere şüphelinin basın yoluyla alenen bir ırkı, bir dili aşağıladığı hatta hor gördüğü açığa kavuşacaktır'' ifadelerine yer verilmişti.

İkinci Suç Duyurusu Mardin'den 

Van Barosu'nun ardından Mardin Barosu Dilsel ve Kültürel Haklar Komisyonu da Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro tarafından yapılan açıklamada Arslan, hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlaması ile suç duyurusu yapıldığı belirtildi.

Komisyon ayrıca Show TV hakkında da Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayette bulundu. 

 

 

 

didem arslan yılmaz kürtçe suç duyurusu van mardin baro