Digiturk'te Yalan Beyanla Abonelik Dönemi: Vatandaşları Arayıp Dolandırdılar

TAKİP ET

Digiturk adına vatandaşları arayan şahıslar, indirim vaadiyle dolandırdı.

Digiturk adına vatandaşları arayan kişiler, firmanın Türk Telekom, Superonline, Turknet ve Vodafone vb. firmalarla iş birliği yaptıklarını söyledi. Türk Telekom ya da Superonline gibi firmalardan hizmet alan vatandaşlara taahhütlerinin dolmak üzere olduğunu belirten şahıslar, yüksek ücret ödememeleri ve aldıkları hizmeti aynı ücretle 2 yıl daha alabilmeleri için bir "kampanya" önerdi.

İndirimli Kampanya Teklif Ettiler

Tarif edilen kampanya kapsamında vatandaşlar güya hem taahhüt süresi dolmak üzere olan internet hizmetlerini almaya devam edecek hem de indirimli olarak Digiturk abonesi yapılacaktı.

Faturalar Gelince Vatandaşlar Neye Uğradıklarını Şaşırdı

Bu teklifi onaylayan vatandaşlar bir sonraki ayın faturaları geldiğinde neye uğradığını şaşırdı. Yalan beyanla tuzağa düşürülen vatandaşlar kendilerine vadedilen indirimin uygulanmadığını görerek Türk Telekom'u aradıklarında firma, kendilerinin böyle bir indirim vadetmediğini açıkladı.

"Cayma Ücreti Ödemek Zorundasınız"

Bunun yanı sıra Digiturk'ü arayan vatandaşlara da firmanın Türk Telekom ya da Superonline ile ortak kampanya yürütmedikleri ifade edildi. Bu durumda Digiturk aboneliğini sonlandırmak istediğini söyleyen vatandaşlara taahhütten cayma ücreti ödemek zorunda kalacakları söylendi.

Yalan beyanla kandırılarak Digiturk abonesi yapılan vatandaşlar e-Devlet üzerinden şikayetçi olmaya başladı. Digiturk'e abone kazandırmaya yönelik başlatılan dolandırıcılık faaliyetleri, sosyal medyada gündem oldu.

digiturk yalan beyanla abonelik dönemi vatandaşları arayıp dolandırdılar superonline turkcell vodafone evde internet turknet