Dijital Para Dolandırıcılığı Yapmaktan Gözaltına Alınan 11 Kişi Tutuklandı

TAKİP ET

Dijital para dolandırıcılığı yapmaktan  gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 11 şüpheli tutuklandı

Dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile vatandaşlardan para toplayıp 'piramit yapı' sistemi kuran ve milyonlarca liralık vurgun yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 27 şüpheliden 11'i çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Savcılık, 12 şüpheliyi ifadelerini aldıktan sonra ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’ ve ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

Örgüt üyesi oldukları tespit edilen 12 şüphelinin ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan güvence miktarını yatırmak şeklinde adli kontrol hükümlerinin uygulanması şeklinde hakimliğe sevk eden savcılık, yine örgüt üyesi olan 3 şüpheli hakkında da aynı suçtan yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbiriyle hakimliğe sevk etti.

Hakimlik 11 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, 12 şüpheli hakkında ise 50 bin lira güvence bedeli ödeme şeklindeki adli kontrol tedbirini uyguladı.

3 şüpheli hakkında yurt dışına çıkmamak şeklinde adli kontrol tedbiri uygulayan mahkeme 1 şüpheli hakkında ise hem 50 bin lira güvence bedeli ödemek hem de yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

Dijital Para dolandırıcılık tutuklama gözaltı hakim savcı emniyet piramit