Dijital Şiddete En Çok İYİ Partililer Maruz Kalıyor

TAKİP ET

Dijital şiddete en çok İYİ Parti seçmenlerinin maruz kaldığı ortaya çıktı.

KONDA Araştırma Şirketi ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile ortaklaşa çalışma ile gerçekleştiren Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği’nin yaptığı  'Türkiye’de Dijital Şiddet Araştırması'nın sonuçlarına göre dijital şiddete en çok maruz kalan seçmen grubunun İYİ Parti seçmenleri olduğu tespit edildi.

Duvar'dan Ogün Akkaya'nın haberine göre araştırma sonucunda hazırlanan Türkiye Dijital Şiddet Raporu'nda vatandaşların en çok dijital şiddete maruz kaldığı sosyal medya platformları arasında Twitter, Instagram, Facebook ve Whatsapp sıralanıyor.

Vatandaşlar en çok tanımadığı kimselerden ve trollerden şiddet gördüklerini belirtirken rapora göre kadınlar çoğunlukla cinsiyetlerine, erkekler ise siyasi görüşlerine bağlı olarak dijital şiddete maruz kalıyor.

Rapora göre en çok dijital şiddete maruz kalan seçmen grubu yüzde 55'lik oranla İYİ Parti seçmenleri. Ayrıca etnik kimliğine göre dijital şiddete maruz kalanlar içinde yüzde 20'lik oranla Arapların, dini inancına göre dijital şiddete maruz kalanlar içinde yüzde 12 ile ateistlerin geldiği belirtiliyor.

Dijital Şiddete En Çok İYİ Partililer Maruz Kalıyor