Dikkat Çeken İddia: Kılıçdaroğlu Bu Defa Cumhurbaşkanı Adayı

TAKİP ET

Bütçe görüşmelerindeki konuşmasının ardından gündemi değiştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adını Cumhurbaşkanlığı için bu kez de İYİ Partili Aytun Çıray telaffuz etti.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kulisleri hareketlendirdi. Çıray, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de gerçekleştirdiği bütçe görüşmelerindeki konuşmasından hareketle Cumhurbaşkanı adayı olacağını öne sürdü.

Önceki dönemlerde CHP saflarından Meclis'e giren Çıray'ın konuya dair paylaşımı şöyle:

"Bütçe konuşmasının satır aralarına... Ve konuşmanın coşkusuna baktığımızda Sn. Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı."

Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki konuşması esnasında AKP sıralarından "Aday ol" sesleri yükselmiş, CHP lideri de "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi" şeklinde meydan okur nitelikte bir çıkışta bulunmuştu.

AKP'li Turan da Erdoğan'a Rakip Olacakmış

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının Cumhurbaşkanı adaylığı için anılmasına dair "Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olamaz, bu kadar net. Kürsü heyecanıyla bir anlık ifadeydi o. Göreceksiniz ki bu sözleri revize edilecek. Bir defa Kılıçdaroğlu’nu kaset operasyonu ile genel başkan yapanların izni ve talimatı olmadan aday olacağını açıklaması beklenmez. Siyasi dostlarına rağmen aday olamaz. Kılıçdaroğlu siyasette aday olmak, lider olmak için genel başkan olmuş biri değil. İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım" açıklamasında bulundu.

aytun çıray iyi parti chp akp cumhurbaşkanlığı seçimleri bütçe görüşmeleri kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı mansur yavaş bülent turan ekrem imamoğlu