Diktatör Dayanışması Sürüyor: Lukaşenko Putin'den Yeni Silahlar İstediğini Açıkladı

TAKİP ET

Belarus'ta Rusya ile ortaklaşa icra edilen 'Slav Kardeşliği' tatbikatını izlemek için bölgeye gelen Lukaşenko, Soçi'de Putin'le gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin detayları paylaştı.

Belarus'ta 9 Ağustos'da gerçekleşen şaibeli seçimlerin sancıları sürüyor. Milyonlarca demokrasi yanlısı, Rus himayesindeki diktatör Aleksandr Lukaşenko'ya karşı meydanları terk etmeyerek direnişini sürdürüyor.

26 yıllık iktidarını sürdürmek isteyen Lukaşenko ise hem kendi halkına hem de Batı'ya gözdağı vermek amacıyla Rusya ile yakınlaşma adımlarına hız verdi. Protestolar alevlendikten sonra Rusya ile birçok antlaşmaya imza atan Lukaşenko, Soçi'de de Rus diktatör Vladimir Putin'le bir görüşme gerçekleştirmişti.

Belarus ile Rusya'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği "Slav Kardeşliği 2020" isimli tatbikatını izlemek için ülkeye gelen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya gelen Lukaşenko, burada yaptığı açıklamada Soçi'deki görüşmeye ilişkin detayları da paylaştı.

Belarus diktatörü, "Rusya Devlet Başkanı’ndan birtakım yeni silahlar istedim. Ona Minsk’e geldiğinde Birlik Devleti kapsamında hangi alanları gerçekten güçlendirmemiz gerektiğine bakacağımızı söyledim" diye konuştu.

Lukaşenko, bu açıklamalarının yanı sıra Ekim ayında Rusya ile yeni bir tatbikat daha yapılacağını açıkladı.

aleksandr lukaşenko slav kardeşliği sergey şoygu vladimir putin birlik devleti ortak tatbikat belarus rusya 9 ağustos seçimleri diktatör