Diktatör Esad Suriyelilere Seslendi: Vatanın Bağrına Geri Dönün

TAKİP ET

Suriye diktatörü Beşar el-Esad, kendi düzenlediği seçimlerde kazandığı 'zafer'in ardından ettiği yemin sonrasında yaptığı konuşmada ülkeyi terk eden Suriyelilere geri dönme çağrısı yaptı.

Yüzde 95 oy aldığı düzmece seçimler sonrasında Suriye diktatörü Beşar el-Esad, yeni dönem devlet başkanlığı için düzenlenen törende yemin etti.

Yemin töreni sonrasında yaptığı konuşmada diktatör Esad, "düşmanların" ilk hedefinin Suriyelileri korkutarak paralı askerlere dönüştürmeyi denediğini söyledi.

"Kendisini aldatan, vatanın düşüşüne ve devletin çöküşüne dair bahse giren herkese, vatanın bağrına geri dönme çağrımı yineliyorum" diyerek Suriyelileri Suriye'ye çağıran Esad, "Her birine, ülkemizin düşmanları tarafından kendi halkınıza karşı sömürüldüğünüzü ve sizi aldattıkları devrimin bir hayal olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.

Bayram İçin Ülkelerine Dönüyorlar

Bugün sona eren "bayram ziyareti geçişleri" ile Suriye'deki yakınlarını ziyaret etmek için Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan Suriyelilerin sayısı 21 bin 500'ü aştı.

Kılıçdaroğlu İktidar Olunca Suriyelileri 2 Yıl İçinde Geri Göndermeyi Vadetmişti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu evvelsi gün resmi Twitter hesabından "İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip iki yılda memleketlerine uğurlayacağız. Bu iktidarımızın en önemli beş önceliğinden biridir. Plan ve programlarımız hazır. Bu video da bunun taahhüdü olarak burada dursun istedim" mesajıyla bir video paylaşmış ve söz konusu açıklamaları geniş yer bulmuştu.

Suriye Diktatörü Esad Vatanın Bağrına Geri Dönün