Diktatör Kadirov Muhalifi İsim Rusya'ya İade Edildi

TAKİP ET

Çeçen diktatör Kadirov muhalifi lider Magomed Gadaev, Fransa tarafından Rusya'ya iade edildi.

Uluslararası Af Örgütü, hakkında yerel mahkemeler tarafından da sınır dışı edilmemesi yönünde karar verilmiş olan Magomed Gadaev, Fransa tarafından Mooskova'ya gönderilerek sınır dışı edildiğini açıkladı. Fransa'nın, kendi yargı kararlarını ve insan haklarını çiğneyerek aldığı sınır dışı kararını, Af Örgütü'nün de aralarında bulunduğu, İnsan Hakları İzleme Örgütü, İşkence Karşıtı Komite ve Memorial gibi 12 insan hakları örgütü kınadı.

Af Örgütü'nün yaptığı açıklamada Fransa'nın Kadirov karşıtı ismi iadesinin sadece kendi yargı kararlarını yok sayması değil, iadesi halinde ölüm ve işkence ile karşı karşıya kalacak olan bir mültecinin iadesinin uluslararası sözleşmeleriyle de çelişmesi anlamına geldiği belirtildi.

İade edilen Magomed Gadaev'in Paris'te bulunan Çeçen diasporasının da yöneticilerinden olması Fransa'da bulunan Çeçen diasporası arasında endişe doğurdu. Gadaev, ülkesinde hapse atılmasının ve gördüğü işkencelerden sonra ülkesinden kaçarak Fransa'ya 10 yıl önce yerleşmişti ve o günden bu güne diktatör Kadirov yönetiminin insan hakları ihlallerini duyurmak için faaliyetlerini yürütüyordu.

Diktatör Kadirov Muhalifi İsim Rusya'ya İade Edildi