Diktatör Lukaşenko Muhalifi Aktivist Şişov'un Cesedi Parkta Bulundu: Bir Süredir Kayıptı

TAKİP ET

Diktatör Lukaşenko'nun mezaliminden kaçan yurttaşlarına yardım eden bir grubun lideri olan Belaruslu aktivist Vitali Şişov ölü bulundu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yaşayan Belaruslu aktivist Vitali Şişov, diktatör Lukaşenko'nun mezaliminden kaçan yurttaşlarına yardımcı olan Ukrayna'daki Belarus Evi (BHU) adlı kuruluşun lideri olan aktivist Vitali Şişov, dün sabah koşusuna çıkmıştı.

Kiev'deki evine dönmeyen Şişov'ın koşu yaptığı düşünülen parktaki bir ağaca asılı halde bulunduğu belirtildi.

Vitali Şişov, 2020 yılında gerçekleştirilen şaibeli seçimlerden sonra muhaliflerine yönelik baskısını artıran diktatör Lukaşenko'nun seçilmesine direnenler arasında yer almıştı.

Söz konusu eylemler süresince Lukaşenko'ya bağlı kolluk kuvvetleri muhaliflere orantısız şiddet uygulamış ve birçok Belarus vatandaşı ülkesini terk etmek zorunda kalmıştı.

Diktatör Lukaşenko, muhalif aktivist gazeteci Roman Protaseviç'i kaçırmak için Yunanistan Litvanya uçuşunu gerçekleştiren bir uçağı Belarus Hava Kuvvetleri'ne kaçırtmış, daha sonra ise sevgili ise birlikte tutuklanan Protaseviç'in işkence gördüğünü ele veren görüntüleri ülke televizyonlarında canlı yayımlanmıştı.

 

Ukrayna'da Bir Parkta Belaruslu Aktivist Şişov'un Cesedi Bulundu Bir Süredir Kayıptı