Diktatör Putin: BRICS'e Katılmak İsteyen 30 Ülkeyi Değerlendireceğiz

TAKİP ET

Putin, BRICS iş birliğine katılmak isteyen 30 ülkenin değerlendirileceğini açıkladı.

İşgalci Putin, BRICS'in yeni katılımlarla birlikte artık 10 ülkeden oluştuğunu söyledi. Putin: 

"BRICS'in çok boyutlu gündemine şu veya bu şekilde katılmak isteyen yaklaşık 30 ülkenin ne derece hazır olduğunu değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.  

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın BRICS'de 2024 yılı dönem başkanlığını devralması üzerine yazılı açıklama yaptı. 

Putin, yeni üyeleri şu sözlerle açıkladı: 

 "15. BRICS Zirvesi'nde onaylanan karara göre BRICS artık 10 ülkeden oluşuyor. Mısır, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Etiyopya BRICS'e yeni tam üyeler olarak katıldı. Bu, birliğin artan otoritesinin ve dünya meselelerindeki rolünün güçlü bir göstergesidir" 

"Gelenekleri koruyarak ve birliğin önceki yıllarda biriktirdiği deneyimin rehberliğinde, yeni katılımcıların tüm faaliyetlere uyumunu kolaylaştırmak için gerekli tüm adımları atacağız."

Rus diktatör Putin BRICS' e katılmak isteyen yeni üyelere dair değerlendirmeler yapacağını kaydederken şu açıklamaları yaptı: 

"BRICS'in çok boyutlu gündemine şu veya bu şekilde katılmak isteyen yaklaşık 30 ülkenin ne derece hazır olduğunu değerlendireceğiz"

"BRICS Ekonomik Ortaklık Stratejisi 2025 ve Yenilikçi İşbirliği Eylem Planı 2021-2024'ün uygulanmasına, enerji ve gıda güvenliğinin sağlanmasına, BRICS'in uluslararası para ve finansal sistemdeki rolünün güçlendirilmesine, bankalar arası işbirliğinin geliştirilmesine ve karşılıklı ticarette ulusal para birimlerinin kullanılmasına katkıda bulunacağız."

BRICS dönem başkanlığını yapan Rusya, BRICS'e katılmak isteyen tüm ülkelerin, Rusya'nın bu yıl yapmayı planladığı 200'den fazla etkinlikte yer alaması için davette bulunduğunu dile getirdi. 

 

putin rusya moskova brıcs ekonomi politik