Diktatör Putin'in 25 Asgari Ücret Değerindeki Paltosunun Üreticisi Eleştirilerin Hedefinde

TAKİP ET

Rus diktatörü Putin, Kırım'ın yasa dışı ilhakının 8. yıldönümünde 25 asgari ücret değerinde bir palto giydi.

Cumartesi günü, Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı olarak ilhakının 8. yıl dönümü Moskova'da düzenlenen etkinlikte kutlandı.

Etkinliğe katılan Rus diktatörü Vladimir Putin, Rusya'daki asgari ücretin 25 katı değerinde (yaklaşık 195 bin lira) bir palto giydi. Putin'in giydiği paltonun değerine yönelik eleştirilerin ardından paltonun üreticisi de eleştirilerin hedefinde.

Sözcü'nün haberine göre İtalyan üretici Loro Piano'ya tepkiler yükselirken insanlar İtalyan moda evinden Putin'i "kamuya açık şekilde kınamasını" talep etti.

Loro Piana'yı eleştirerek Putin'i kınamaya yönelik Change.org'da yer alan çağrıya şu ana kadar bin 300 kişi imza atarken Putin'in lüks giyimi de eleştirilerin hedefinde. Yaptırımlarla birlikte Rus halkı ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Rus yazar Yana Morozova "Rus halkı mağazalarda yiyecek için savaşırken, Putin 1,5 milyon ruble değerindeki Loro Piana paltosuyla on binlerce Rus vatandaşına seslendi" ifadelerini kullandı.

Rus yayıncı Olga Lautman ise "Putin soykırım işlerken, Ukrayna’da soykırımı durdurmak konusunda yalan söylüyor. Hem de çoğu Rus’un yıllık maaşından daha değerli bir İtalyan Loro Piana ceketi ile" paylaşımını yaptı.

diktatör putin 25 asgari ücret değerindeki paltosunun üreticisi eleştirilerin hedefinde