Diktatör Putin'in Yakın Çevresinden Olan İletişim Mühendisinin, Türkiye Üzerinden Batı'ya Kaçtığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin'in yakın korumasını sağlayan Federal Muhafız Teşkilatı'ndan (FSO) bir mühendis, geçen yıl Türkiye üzerinden Batı'ya kaçtığını açıkladı.

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin’in yakın korumasını sağlayan Federal Muhafız Teşkilatı’ndan (FSO) bir mühendis, geçen yıl Türkiye üzerinden Batı’ya kaçtığını açıkladı. Gleb Karakulov adlı 35 yaşındaki yüzbaşı, Putin’e şifreli iletişim sağlayan bir birimde görev yapıyordu.

Karakulov, Faşist Kremlin Rejiminin Ukrayna’yı işgal etmesine karşı çıktığını ve Putin’i “bir savaş suçlusu” olarak nitelendirdiğini söyledi. Rus liderin alışkanlıkları, ailesi ve sağlığıyla ilgili bilgiler de paylaşan Karakulov, Putin’in akıllı telefon ya da internet kullanmadığını, uçaklardan kaçındığını ve zırhlı bir trenle seyahat ettiğini anlattı.

Karakulov’un kaçışı, Ekim 2022’de Putin’in Kazakistan ziyareti sırasında gerçekleşti. Karakulov, eşi ve kızıyla birlikte Kazakistan’dan Türkiye’ye uçtu. Türkiye’den ayrılıp başka bir ülkeye gittikten sonra Dossier Center adlı araştırma sitesine röportaj verdi. Son 13 yılda Putin’le 180’den fazla geziye katıldığını belirten Karakulov, Rus diktatörün giderek daha izole ve paranoyak hale geldiğini söyledi.

Kaynak: Dossier Center

Vladimir Putin gleb karakulov türkiye kazakistan