Diktatör Putin: Orta Doğu'dan 16 Bin 'Gönüllü' Ukrayna'ya Karşı Savaşacak

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin, Orta Doğu'dan 16 bin "gönüllünün" Ukrayna'ya karşı savaşacağını açıkladı.

Diktatörü Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'ya saldıran Rus ordusu, Ukrayna halkı ve ordusunun direnişi karşısında kaydadeğer hiçbir başarı elde edemedi ve ağır kayıplar verdi. 

Rus Ordusunun Kayıpları Açıklandı: 'General Kış' Devrede


Reuters'ın haberine göre Rus ordusunun başarısızlığı ile zor duruma düşen diktatör Putin, bugün yaptığı açıklamada "Orta Doğu'dan 16 bin 'gönüllünün' Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere Rus destekli ayrılıkçıların saflarına katılacağını" duyurdu.

12 binden fazla askeri personel kaybeden Rus ordusunun daha fazla kayıp vermesinin önüne geçmek isteyen Putin, bu "gönüllüleri" ön saflarda cepheye sürecek. 

Kremlin'in açıklamasına göre Güvenlik Konseyi toplantısında Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Ukrayna'ya karşı savaşmaya hazır 16 bin gönüllünün olduğunu söylemesi üzerine Putin "Donbass'ta yaşan insanlara destek için para karşılığında değil, kendi istekleriyle gelmek isteyen bu insanlara istediklerini vermeli ve onları çatışma bölgesine gitmelerine yardım etmeliyiz" dedi.

Putin ayrıca Ukrayna'da Batı ülkelerinin gönderdiği Javelin ve Stinger gibi füzelerin ele geçirilmesi durumunda bu silahların Donbass'taki ayrılıkçı teröristlere verilmesini emretti. 

Ukrayna'yı Savunmak İçin 52 Ülkeden 20 Bin Gönüllü

Putin'in Gönüllüleri: Esad'ın Şebbihaları

Rus diktatörü Putin'in "gönüllü" derken kimleri kast ettiği ortaya çıktı. Suriye'de kaydedilen görüntülerde Rus saflarında Ukrayna'ya karşı savaşacak olan Esad askerleri görülüyor.

putin diktatör orta doğu 16 bin gönüllü ukrayna katılacak