Diktatörler Arası Dayanışma: Şangay İşbirliği Örgütü de Kazak Diktasına Destek Açıkladı

TAKİP ET

Halkının taleplerini dinlemek yerine halkını katlettiren Kazak diktatörü Tokayev, Kazak başkaldırısını bastırmak için ülkesine Rus ve Ermeni askerlerini çağırdı.

Soykırımcı kızıl Çin, işgalci Rusya'nın öncülüğündeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkelerinin, Kazak başkaldırısına karşı asker göndermesini destekledi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, düzenlediği basın toplantısında, "Çin, Kazak otoritelerinin kargaşayı en kısa sürede bitirecek ve dış güçlerin toplumsal kargaşa yaratmaya ve şiddeti teşvik etmeye yönelik bilinçli eylemlerini önlemesine yardım edecek tüm çabaları destekliyor."  dedi.

Vang, "Çin ve ŞİÖ üyeleri Kazakistan’daki durumu yakından izlemekte, otoritelerin sorunu gerektiği gibi çözeceğine, ülkenin en kısa zamanda istikrara kavuşacağına inanmakta, ŞİÖ’nün bu yönde etkin rol oynamasını öngörmektedir." ifadelerini kullandı.

Halkının taleplerini dinleyip onurlu bir şekilde istifa etmek yerine halkını katlettiren ve ülkesine işgalcileri davet eden Kazak diktatörü Tokayev'in, soykırımcı Çin'le iyi ilişkileri bulunuyor. Tokayev, Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan konusunda her zaman Çin tarafında oldu. 

 

şangay işbirliği örgütü kazakistan kazakistan eylemleri kazak başkaldırısı diktatör tokayev çin kazak türkleri