Dilek İmamoğlu'ndan Akşener'e Destek: Cinsiyetçi Dilin ve Saldırıların Tümüyle Karşısındayız

TAKİP ET

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yönelik Rize'deki saldırı girişimine ilişkin utanç verici ve devlet adabından fersah fersah uzak bir üslupla tehditkâr sözler sarf eden AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gösterilen tepkiler giderek artıyor. Son olarak Dilek İmamoğlu da Erdoğan'ın cinsiyetçi diline ve saldırılarına karşı tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Rize ziyareti sırasında uğradığı saldırı girişimine ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği "Gelin hanım dua et ki Rize'de çok ileriye gitmeden ders verdiler, bunlar iyi günler, daha neler olacak neler..." şeklinde tehditkâr sözlerine Dilek İmamoğlu da tepkisiz kalmadı. İmamoğlu, Akşener'e destek vererek "Cinsiyetçi dilin ve saldırıların tümüyle karşısındayız" dedi.

Dilek İmamoğlu'nun kişisel Twitter hesabından paylaştığı açıklaması şöyle:

"Son günlerde cinsiyetçi bakış açısıyla çeşitli saldırı ve tehditlere hedef yapılan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e yönelik haksız girişimleri kınıyorum. Kadına yönelik her türlü tehdidin, cinsiyetçi dilin ve saldırıların tümüyle karşısındayız."

Açık Tehdit

AKP Grup Toplantısında, Akşener'e saldırı girişimiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Gelin hanım beni Netanyahu ile aynı kefeye koyup memleketime gidiyor. Orada ona güzel bir ders veriliyor. Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Yine dua etsin ki gelin hanıma çok ileri gitmeden ders verdiler. Daha neler olacak neler... Daha dur bakalım. Bunlar iyi günler” ifadelerini kullanarak utanç verici ve devlet adabından fersah fersah uzak olan üslubunu bir kere daha bizzat ilan etti.

Dilek İmamoğlu Meral Akşener İYİ Parti Tayyip Erdoğan Erdoğan tehdit Erdoğan Akşener'e tehdit Rize Akşener Rize Cinsiyetçi dil Akşener saldırı AKP Cumhurbaşkanı gelin hanım daha neler olacak neler