Dili En Uzlaşmacı Olan Parti İYİ Parti, En Kutuplaştırıcı Olan Partiler İse HDP ve AKP

TAKİP ET

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın Türkiye Raporu'nda vatandaşlara partilerin kullandığı siyasi dil soruldu.

Künyesi "Yayınlanan araştırma sonuçları İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 8–12 Temmuz 2021 tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1503 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucudur" ifadeleriyle paylaşılan ankette vatandaşlara siyasi partilerin dilini nasıl buldukları soruldu.

"Aynısını Şubat 2021’de sormuştuk ama bu sefer yeni bir seçenek daha ekledik: “Yenilikçi”. Bu yeni eklenen seçenekten dolayı doğrudan, bire bir kıyaslama yapmamız yanıltıcı olabilir. Bu yüzden bu ayın kırılımlarını kendi içinde değerlendirdik. Ancak Şubat 2021’i hatırlarsak, HDP en kutuplaştırıcı ve sert dili kullanan parti olmuştu. Onun arkasından AK Parti ve CHP en kutuplaştırıcı partilerdi ama AK Parti aynı zamanda en birleştirici parti olmuştu. Şubat ayı araştırmasına göre en uzlaşmacı parti İYİ Parti seçilmişti" ifadeleriyle paylaşılan ve Temmuz ayında gerçekleştirilen anketin sonuçları şu şekilde:

Araştırma sonuçlarına göre en birleştirici ve uzlaştırıcı dile sahip olan parti İYİ Parti. Uzlaşmacı ve birleştirici dil açısından İYİ Parti'yi CHP takip ediyor.

Bunun yanında halka göre en kutuplaştırıcı parti yüzde 48 ile HDP iken AKP ise onu yüzde 44 ile takip ediyor.

 

Dili En Uzlaşmacı Olan Parti İYİ Parti En Kutuplaştırıcı Olan Partiler İse HDP ve AKP