Dilipak'tan İktidara Uyarı: Bu Gidiş Gidiş Değil

TAKİP ET

Abdurrahman Dilipak, iktidarı net bir dille uyardıç

Yeni Akit'teki köşesinden iktidarı net bir dille uyaran Abdurrahman Dilipak, "Tarih hep tekerrür ediyor. Demek ki, ibret alınmıyor. Daha sonra yine şöyle yazacağız; 'Demedik mi, uyarmadık mı?' Birileri de diyecek ki, 'haklısınız, anlamadık' ya da, 'niye daha ısrarla bizi uyarmadınız?' Birilerinin gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar. Görmek istemeyenden daha kör kim olabilir ki! Fildişi kulelerinde kurguladıkları dünyada yaşayan birileri, biraz da gerçeklerle yüzleşmekten korkularından, halkın güvenini istismar ederek, insanlardan kendi fantezilerine inanmalarını bekliyorlar" dedi.

Hükümetin propagandasının halkın bizzat yaşadığı tecrübeler karşısında bir anlam taşımadığını belirten Dilipak, "Bırakın muhalefeti, kendi çevrenizdeki insanlardan söz ediyorum.. Ya da, her seviyede, mahalle pazarından alışveriş eden 'Ayşe teyze'den, halden mal alan esnaftan, sanayide çalışan ustabaşından dinleyin ekonomiyi. Makro ekonomik hesaplardan ibaret değil ekonomi. Dolar değişince enerji fiyatlarının diğer mallara yansıması nasıl oluyor ona bakın. Dolar yükselince üreticinin ithal hammadde ile iç piyasadaki ürünün nihai fiyatına nasıl yansıdığına bakın. Adam ister istemez ihracata yöneliyor. Çünkü orası daha kârlı! Ve siz bunu ihracattaki artış olarak açıklarsanız, işin sadece bir yüzüne bakmış olursunuz. Bunun iç piyasadaki sonuçlarını göremezsiniz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi ve adaletteki durumu savunmak için hükümetten gelen açıklamalarının yalnızca toplumun öfkesini artırdığını belirten Dilipak, "Sizin ne dediğiniz kadar, toplumun onu nasıl anladığını da hesaba katmanız gerekir. Onun suali mukadderlerine cevap vermeden, yaşanan olumsuzlukları görmezden gelip, şecaat arz etmeye devam ederseniz, toplum nezdinde inandırıcılığınızı kaybedersiniz" dedi.

Hükümetin kötü uygulamalarını savunan yalaka "kraldan fazla kralcıları" eleştiren Dilipak, "'Hasbi'ler eleştirebilir. 'Hesabi'ler olmayan kaftanınızın incilerine methiyeler dizebilir!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Durup Dururken Konuşmuyor

"Kılıçdaroğlu durup dururken konuşmuyor. Bizimkilerin FETÖ için 17/25 gibi bir milat koymasına benzer şekilde 18/10 diye bir milat koyuyor. Bu lobinin ellerinde kasetler de var, telefon dinlemeleri, sosyal media dinlemeleri, Hack’lenen server’lerdeki bilgiler de var. Bir defa da hacklemediler zaten, kimileri sürekli izleniyor. Bu artık teknik olarak mümkün. Zaten bu işi yapanların bir kısmı sureti haktan gözüken tipler. Nasıl Beştepe’deki yaverlerin hepsi FETÖ’cü çıktı ise, bilgi işlem konusundaki tedarikçilerinize, sistemin bakımını yapanlar, security’si ile ilgilenenlere bakın bakalım" diyen Dilipak, hükümeti "Adamlar davul çala çala geliyorlar ya hu!" diyerek uyardı.

Bu Gidiş Gidiş Değil

"Süreç başladı!" diyen Dilipak hükümeti şu ifadelerle ikaz etti:

"Övünmeyi, dövünmeyi bırakalım da, önce gerçeklerle yüzleşelim, sonra da yapmamız gereken, geç kalmış işlerimizi toplamaya çalışalım ki, bu işin ekonomik, siyasi, sosyal maliyeti çok daha büyümesin. Ne kadar geç kalırsa bu işin her anlamda maliyeti o kadar büyük olur. Bu gidiş gidiş değil, kaçtığımızı sandığımız şeye doğru koşuyoruz. Benden söylemesi. Dost acı söyler. Ben Hakk’a ve halka dost olanların dostuyum. Bazı gerçekleri söylemeseydim, Hakk’a ve halka verdiğim sözü tutmamış olurdum. Aradığımız Ömer diyordu ki, 'Ben hata yaparsam ve yanında duran biri benim yanlışımı bana söylemezse, benden uzak dursun, çünkü onda hayır yoktur. Eğer o söyler ve ben o söze itibar etmezsem; yine o kişi benden uzak dursun, çünkü bende hayır yoktur.' Selâm ve dua ile."

abdurrahman Dilipak'tan İktidara Uyarı Bu Gidiş Gidiş Değil kaçtığımızı sandığımız şeye doğru koşuyoruz