Diş Hekimlerinden 'Gidiyorlarsa Gitsinler' Diyen Erdoğan'a Cevap

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yurt dışına giden doktorlarla ilgili sözlerine tepkiler büyüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Saray'da yaptığı açıklamada yurt dışına giden doktorlara tepki göstermiş ve "Varsın, gidiyorlarsa gitsinler! Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz" demişti. 

Erdoğan'dan Yurt Dışına Giden Doktorlara: Gidiyorlarsa Gitsinler


Erdoğan'a cevap veren TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, "2023 seçimlerinde onlar gidecek biz kalacağız" demişti. 

'Varsın Gitsinler' Diyen Erdoğan'a TTB'den Yanıt: 2023'te O Gidecek, Biz Kalacağız


AKP'li Cumhurbaşkanı'nın sözlerine Türk Dişhekimleri Birliği tarafından verilen cevapta "Aklın ve bilimin yerine; popülizmi,  ötekileştiren  ve hamaseti koyan bu açıklama kabul edilemez" denildi.

"Cumhuriyetimiz Açısından Çok Üzücü Bir Durum..."

"Hekimler olarak sorunlarımızı hem Sağlık Bakanımız aracılığı ile iktidarla hem de kamuoyuyla defalarca paylaştık" denilen açıklamada "Ancak, biz taleplerimize olumlu bir yaklaşım beklerken  yapılan açıklama ile beklentimizin hiçbir karşılığı olmadığını görüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyen bakış açısından 'Varsın gidiyorlarsa gitsinler' diyen bakış açısına gelmiş olmak 100'ncü yılına geldiğimiz Cumhuriyetimiz açısından çok üzücü bir durumdur" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu Anlayış Tarihin Tozlu Sayfalarında Yer Alacaktır"

"Açıklama onurumuzu zedelemiştir. Ancak daha üzücü olan Cumhuriyetimiz adına gelinen noktadır. Aklın ve bilimin yerine; popülizmi,  ötekileştiren  ve hamaseti koyan bu açıklama kabul edilemez. Biz hekimler 100 yıl sonra da halkımızın sorunlarıyla uğraşıyor olacağız ve ancak biliyoruz ki bu anlayış tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır."

akpli cumhubaşkanı reecep tayyip erdoğan doktorlar yurt dışına varsın gidiyorlarsa gitsinler cevap türk dişhekimleri birliği